Wanneer u tijdens het bewerken van uw route graag uw huidige route wilt vergelijken met de calculatie van een andere kaart dan kunt u gebruik maken van de optie 'vergelijk route met' in uw Toolkit.

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om uw route (binnen uw huidige kaart)  te vergelijken met de routeberekening van een andere kaart. Wanneer u uw muisknop boven deze functie houdt dan verschijnen de overige twee routekaarten van MyRoute-app. Wanneer u op één van deze kaarten klikt dan wordt de routecalculatie van deze kaart met uw huidige kaart vergeleken.

1. Houdt uw muis over "Vergelijk route met".

2. Selecteer "Tom Tom" om uw route met de routeberekening van Tom Tom te vergelijken.
    Of selecteer "HERE" om uw route met de routeberekening van HERE (Garmin) te vergelijken.

In dit voorbeeld klikken wij op TomTom. De vergelijking zal dus gaan tussen de OpenStreetMap en de TomTom kaart. Het resultaat is hieronder zichtbaar.

De zwarte lijn is uw originele route en de gekleurde lijn is de calculatie van de andere kaart. In dit geval is TomTom de rode lijn. U kunt zien dat de TomTom kaart in dit gedeelte van Katwijk andere keuzes maakt dan de OpenStreetMap.

Vergelijking met meerdere kaarten

Het is tevens mogelijk om meerdere kaarten tegelijkertijd te selecteren om te vergelijken. Hieronder ziet u een voorbeeld van dezelfde route die wordt vergeleken met zowel de HERE kaart (blauw) als met de TomTom kaart (rood):

Tips & Tricks

1. U kan de route gelijk maken voor verschillende navigatiesystemen door het toevoegen van routepunten. Hiermee kan u deze route gemakkelijker delen met uw andere tourdeelnemers.
  2. Met gebruik van de "uitbreiden" knop kan u het aantal routepunten verhogen, waardoor de route geforceerd wordt om hetzelfde te verlopen als op een andere kaart. Hiermee zal u de route tevens meer gelijk laten verlopen.

Bekijk ook onze webinars voor meer uitgebreide tips&tricks. Kijk bijvoorbeeld: Routes maken voor een groep: voor iedereen een gelijke route of