HANDLEIDING 1 VAN 5

Met de MyRoute-app heb je altijd al jouw routes bij de hand om op avontuur te gaan. Voor de app zijn meerdere handleidingen. In deze handleiding lees je alles wat je moet weten als je de app voor de eerste keer opent.

De app is gratis te downloaden In de App-/Playstore.

Inhoudsopgave

De eerste keer in de app

Bij het openen van de app voor de eerste keer zullen deze schermen te zien zijn. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. Om het volgende scherm te zien kan hier zowel doorheen worden geklikt als geveegd.

Na het zien van deze introductie, wordt eenmalig automatisch de virtuele rondleiding gestart. Deze is verplicht en toont kort en bondig de mogelijkheden van de app. Door het scherm aan te raken, ga je door de rondleiding heen.

Starten met de app

Lees hier hoe ingelogd kan worden in de app of hoe je vanuit de app een account kan aanmaken. Om de volledige ervaring van de app te kunnen beleven, is het aanbevolen om in te loggen.

1. Klik op de rood omcirkelde knop om het menu te openen of swipe naar rechts.
  2. Door op de rood omcirkelde knop te klikken, kom je bij de app instellingen. Als je nog niet bent ingelogd, zie je boven de instellingen ‘Login’ staan.
  3. Log hier in met je MRA-gegevens. Het is ook mogelijk om in te loggen door middel van de Single Sign On optie, zodat een Sociale Media account kan worden gebruikt.
  4. Nog niet in het bezit van een account? Maak eenvoudig een gratis account aan. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van de Single Sign On optie.

Toestemming voor locatie

iOS

De volgende meldingen zijn belangrijk om goed door te nemen om optimaal gebruik te kunnen maken van de app.

1. Wanneer de app voor het eerst wordt gebruikt, krijg je deze melding te zien. MRA raadt aan om hier te kiezen voor ‘Bij gebruik van app’.
  2. Wanneer je een track start, zal deze melding getoond worden. Kies hier voor ‘Wijzig in ‘Altijd’ om te blijven tracken als de telefoon/tablet stand-by staat dan wel vergrendeld is. Als je dit niet doet, zal de tracking niet doorgaan als de app niet op de voorgrond draait.
  3. Dit is de laatste belangrijke melding, maar het is niet noodzakelijk om de tracking werkend te hebben. Wij raden het echter wel aan om deze instellingen aan te zetten om de tracking zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Android

De volgende meldingen zijn belangrijk om goed door te nemen om optimaal gebruik te kunnen maken van de app.

1. In de eerste melding wordt gevraagd of de app gebruik mag maken van de locatie. Om te kunnen tracken en jouw positie te kunnen bepalen, is het nodig dat deze toestemming wordt verleend.
  2. Direct hierna wordt deze melding getoond met meer details over de locatietoestemming. Kies hier voor de optie ‘Tijdens gebruik de app’. Voor optimaal gebruik van de app kan hier ook het beste worden gekozen voor de optie ‘Exact’.
  3. De derde belangrijke melding wordt getoond bij het starten van een track. Door op ‘Altijd toestaan’ te klikken is het mogelijk om te blijven tracken terwijl de telefoon/tablet stand-by staat dan wel vergrendeld is. Als je dit niet doet, zal de tracking niet doorgaan als de app niet op de voorgrond draait.
  4. De laatste melding vraagt om toestemming voor de toegang tot je 'fysieke activiteit'. Deze toestemming is niet noodzakelijk om de track goed te laten werken, maar wij raden het wederom wel aan.

Klik hier en open een volgende handleiding van de app

2.    App - Basis

3.    App - Routes & Tracks

4.    App - Tracken

5.    App - Navigatie